zaterdag 21 mei 2016

Swaziland!

Afgelopen weekend zijn we met een groep van acht mensen naar Swaziland geweest. Het was mijn laatste volledige weekend (volgend weekend op zondag weer een wachtdienst) en daar hoort natuurlijk een leuke trip bij!

Swaziland is een enclave in Zuid-Afrika maar al zou je het niet verwachten, de verschillen tussen de landen zijn enorm! Waar Zuid-Afrika al flink verwesterd is, een gekozen parlement heeft en geen koningshuis heeft, heeft Swaziland nog een traditionele koning (Mswati III) die zelf het bestuur van het land samenstelt en niet gebonden is aan een grondwet. En dat traditionele is enorm aanwezig door het hele land. De koning draagt een gewaad van dierenvellen of wat kleurige lappen en een aantal rode veren in zijn haar. Hij heeft op het moment 13 vrouwen (zijn voorganger/vader Sobhuza 70...) en een hele verzameling aan kinderen. Jaarlijks zijn er allerlei traditionele feesten waar dan gejaagd wordt of waar hij weer een nieuwe vrouw uit kiest. Heel vreemd allemaal om in een land waar de meeste mensen in de steden gewoon een stenen huis hebben toch te zien dat iedereen nog enorm vast houdt aan dit soort tradities. Je zou verwachten dat ze langzamerhand toch wel beter zouden weten...

We hadden een lodge geboekt genaamd Sondzela midden in een wildpark. Zeker 's ochtends liepen er altijd wel een paar antilopes en zwijnen rond over het terrein. En wat een prachtig uitzicht! Toen we op de vrijdag avond aan kwamen brandde het kampvuur al voor ons. We hebben alles uitgepakt en zijn eerst lekker gaan barbecuen op het kampvuur.

De dag erna zou een drukke worden. De ochtend zijn we begonnen met een mountainbike-tour door het wildpark. Vier uur lang berg op berg af door het park gefietst. Prachtige natuur en heel veel dieren gezien. Vervolgens zijn vijf van ons gaan Quad rijden. Eerst over wat velden en uiteindelijk het bos in. Beetje jammer alleen dat we er met 5 Quads in zijn gegaan en met 3 Quads uit zijn gekomen gezien er twee kapot zijn gegaan in het bos. En om alles af te sluiten zijn we weer met zijn achten naar de hot springs gegaan om even te relaxen. Nu verwachtte ik natuurlijke baden en modder, maar het was eigenlijk gewoon een zwembad waar ze water uit een ondergrondse bron op pompten. Ondanks dat was het wel heerlijk om even te relaxen met een biertje in het warme water.





De zondag was het weer helaas verschrikkelijk, enorme regenbuien. Dat was wel even een domper op onze plannen maar we hebben ons dan aangepast door naar het nationale museum te gaan. Verwacht hier niet al te veel van, gewoon een stuk of 5 zalen met foto's en teksten zonder al te veel opsmuk. Maar na regen komt zonneschijn en zo ook deze zondag dus konden we in de middag nog heerlijk gaan paardrijden. Nu heb ik nog nooit op zo'n monster gezeten en brak het zweet me aan alle kanten uit maar alsnog was het echt super leuk! Heel rustgevend om op een paard door de natuur te kuieren en lekker van het zonnetje te genieten.


Daarna was het helaas weer tijd om te vertrekken. Wat een trip!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten