woensdag 27 april 2016

Kruger National Park! Deel 2

Twee dag in Kruger. Het plan is om vandaag naar Satara kamp te rijden om dan het sightings-board te bekijken en een plan te maken. Eenmaal daar zagen we twee sightings van jachtluipaard allebei in eenzelfde gebied. De eerste plek was een boom waar het luipaard al 4 dagen zou zitten. Het had een antilope de boom ingesleept om die daar op te eten. Helaas toen wij er kwamen was er niet veel meer van over en het luipaard was al vertrokken.

Toch zijn we de weg vervolgd waar we vervolgens hyena's, struisvogels en zwijnen konden spotten. Op de terugweg gebeurde er wel iets heel speciaals. Evan zag een leeuw! Vol in de remmen. Al snel bleek het er niet 1 maar 2.... of 3.... of 7... het waren er uiteindelijk 15! En we stonden precies in hun route! Dus op nog geen meter afstand liep er een hele groep leeuwen om onze auto heen op weg naar de andere kant van de weg. Wat een ervaring!





Helaas stond de Big Five teller nog altijd op 4 van de 5. Als laatste poging dan de tweede sighting volgen naar een zandweggetje parallel aan de vorige. En na een 2 uur rijden zagen we opeens een groep van 6 auto's stil staan en foto's maken. En daar was hij dan, het luipaard!! Hij lag rustig te luieren in een boom een stukje van de weg af. Super leuk, en de Big Five was compleet!


Hierna zijn we terug gereden richting Orpen gate om nog naar Blyde River Canyon te gaan. Dit is de grootste groene canyon van de wereld. Het was een lange en spannende trip. De hele was zat vol gaten, dus het werd zigzaggend en stressend naar de top van de canyon aangezien we ook geen reservewiel meer hadden! Heel vreemd om mee te maken, de natuur veranderde volledig van een gras steppe met losse boompjes naar een dennenbos vol rotsen. Daar hebben we de indrukwekkende Lisbon Falls gezien en pannenkoeken gegeten bij Harrie's pancakes. Dat was... ehm.. een ervaring. Je kreeg een opgerolde pannenkoek volledig gevuld met spek en kaas dus dat was meteen een maaltijd voor 3 dagen..


Hier vandaan zijn we weer vertrokken naar Pretoria. Weer 5 uur rijden wat nogal tegen viel als je doodmoe bent en eigenlijk wil douchen en je bedje in wilt kruipen. Rond 11 uur waren we dan terug. Wat een ervaring!

Ik kijk terug naar een indrukwekkend en enorm gezellig weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten